Innan,Nu, Sen är det mycket!

Bara 4månader kvar tills det blir lugnare.. Eller? Har ju ingen aning om vad som händer efter studenten men vi kan i alla fall träna på vad vi känner för.
Nu är tanken att Billy ska lära sig brandvarning, treibball, Htm, sök och vattensök vi har mindre än fyra månader på oss, go billy go!!
Oftast tycker billy det är roligare att leka än att tänka, nog därför det går bra på brandvarningen. Planen är att vi ska fixa brandvarningen först, treibballen tränar vi nu men det är roligare att bara flammsa, hoppas vi hinner färdigt. Htm=heelwork to music är det Lisa som tränar honom i, det blir nog rätt lätt. Sök och vattensök börjar vi med lite senare när det blir lite varmare. Och det tror jag inte blir några problem bara tiden finns.
Vi fortsätter med viltspår och långlineträningen. Nån gång har jag lyckats samla alla tomtar och energi som finns dr inne.

Annars då, jodå vi har "vandrat" på många ställen nu pinnån, dalen (där vi börjat jogga), bitar av skåneleden och hallandsleden, söderåsen, melbystrand, ngelholm, malmö. 

I staden har vi övervunnit många rädslor vi är inte rädda för stora folkmassor, rulltrappor, hissar eller konstiga ljud. Vi har också börjat använda staden att träna i, vi anväder oss av murar, skyltar, kullar, staket, stenar, stolpar och allt annat man skulle kunna träna med. På detta gör vi godis sök, balanserar, trix, koordination och statisk trning mm. Skitkul tycker billy boy.
Han har också börjat koncenterera sig i den roliga skogen  där vi utnyttjar det mesta som finns där fast det ibland inte borde tex lastbilshjul, små stubbar, träd, stockar, kottar, pinnar mm. Ofta får han erbjuda beteenden själv vilket kan bli väldigt roligt ibland. Dålig matte som ibland inte kan hålla sig för skratt när han verkligen försöker. Vi gör ofta lite sök efter saker allt möjligt konstigt som jag kan komma på.

Vi har varit i Jämtland och traskat i fin natur och hög snö, skitkul sa Willywonk. Luktade gott i skogarna gjorde det och vilken snö... Bara kul. De dagarna bjöd på många skratt då hjärtat kanske inte alltid var den smidigaste hehehe

Vi har börjat använda klövjeväska för att kunna vandra långt till sommaren.

Massa bilder kommer senare då min data är på lagning.
Händer mycket i Billys liv helt enkelt :)
Nu gnäller han om lite lek så blir lite brandvarning
Ha det gott hälsar Billy och matte :)


Kommentarer
Postat av: Helene Konradsson

Kul att höra att ni har kul ihop. Kämpa på nu inför studenten och krama Billy från hela familjen på Karlslund.

2012-02-17 @ 10:06:55
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Brandvarning hade nog varit något för mina vovvar att lära sig :)



Hoppas att det går bra för er!



Sv: Roligt att ni gillar det - medvandrare är välkomna ;)

2012-04-07 @ 11:13:40
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: Therese Johansson

Helene Konradsson- Tack, det skall jag göra.



Henrik Olsson- Jag använder mig av "Livräddaren på fyra ben" av Anders Hallgren, som lärobok för att lära Billy att varna vid brand.

Hade varit inspirerande att följa er en bit av vandringen. :)



2012-04-07 @ 15:26:49
URL: http://fourgreatpaws.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0