Söderåsen

Igår vart vi i Söderåsen och gick ca 1mil.  Man hade ju hoppas på att Billy kunde vara lite trött när vi kom tillbaka men inte då. Nästa gång får vi gå längre eller så får vi jogga bitvis :)
Det var i alla fall en mysig promenad, vi gick den blå som är 7,4km (på hemsidan står det att man går den på 4 timmar) sen gick vi upp på den gula för att vi inte ville gå platt hela vägen tillbaka. Turen tog 2timmar så den som klockade på 4 timmar måste ju haft en väldigt lång fika paus.

Kollar på utsikten

Promenad på söderåsen
Svalkar sig i vattenfall, söderåsenSvalkar sig i mini vattenfallet


Bada, söderåsenSå lite bus i ån

Idag stod vi upp, pigga och glada båda två så vi tog på långlinan och springselen och tog oss en joggingrunda i det fina vädret. Dock var det lite för varmt för att jogga så Billy fick doppa sig i ån när joggningen var över och vi skulle vandra hemmåt. Efter jag pluggat lite blir det lite brandvarning och lite agility.

Glada och smått trötta :)

Denna veckan har verkligen varit jätte rolig, mysiga promenader och träningen har gått framåt :) Vi har använt långlina minst varje dag :)
I torsdags tog vi långlinan och gick i gille skogen, det bjöd på ett mycket bra sök efter en ask med godis i som jag kastat långt.
Sen markerade Billy väldigt tydligt att här bor det älgar, blev faktiskt förvånad att han inte ville undersöka det mer.  Balansera och hoppa från sten till sten var var kul och det fungerar inte när man inte koncentrerar sig men det gjorde han bra.
Det bästa på den turen var nog när Billy sprang det fortaste han kunde upp för en backe. Eller så var det att han hittade en leksak när vi skulle gå hem, det var två strumpor i varnandra med en boll i. Denna bar han hela vägen hem och när han kom till fältet sprang han ärvarv för att sedan tugga sönder hela leksaken, kulkul.

Igår åkte vi från Malmö kl 06.20 med buss,tåg och sen buss igen. Vi hoppade av en station tidigare och gick en trevlig morgontur. Sen var det hundträning hela dagen vilket gick jätte bra. Efter detta bar det av till Halmstad med Isak och Rolf med hundar, där gick vi i ca 3h. Efter det for vi till Melbystrand med Rasmus och tro det eller ej Billy-bus sprang lös hela strandpromenaden. Sen kände vi för att gå en slinga i skogen på 2,5km tror jag. Måste varit glädjens dag igår :D

Idag har vi tränat brandvarning vilket gått bra, vi har tränat på att lägga i kläder i tvättmaskinen vilket går sådär eftersom Billy hellre aporterar med tassarna. Bonkis har gått lös i byn och små bitar på ko-rundan och jag är mer än glad. Han jagade inte ens kaninen som sprang på gräsmattan :) Därimellan har han gosat i gräset medans jag tvättat bilen. Nu blir det lite kvällsbus med Ärtan, lite tugg ben och kvällsmat i Funbone.

Gud så härligt!!

Inga smärtsamma tår och fint vår väder var som gjort för en joggingtur i skogen! Det var faktiskt roligare än bara joggning, vi tog på långlinan tränade lite trix i skog, gick i högt gräs/ljung/blåbärsris, gick över stock och sten där vi ibland balanserade. Vi sprang snabbt, hoppa över stockar, satte framtassarna mot träd, gick sakta i backar, tränade på ligg, sitt, stanna och hit. Jäklar vilken fart han har på hit :D

För att inte vara sämst tog vi också en mysig tur upp och ner längs pinnån.

Har hunnit träna brandvarning några gånger vilket jag kommer göra nån gång till. Annars skall vi bara plugga till nationella provet och mysa :)



Vårprommis :)

Idag gick vi först i Dalen i Örkelljunga och detta var jätte roligt, speciellt när vi gick ner i bäcken där Billy doppa tassarna och undersökte den något läskiga bäcken. :)
Sen efter mina två lektioner tränade vi brandvarning vilket han tycker är skitkul. Han letar upp röken, tittar på den och sen tittar på mig som i att ska vi leka nu?? :D
Efter det gick vi runt sjön ca 7-8km i långlina och han vart jätte duktig tyvärr så fick vi inte bara njuta av promenaden då vi mötte fem stycken väldigt otrevliga hundar och blev nästan påflugen av en. Bara tråkigt.
Mötte i alla fall en trevlig hund som vart jätte fin kunde inte lista ut rasen, tyvärr.

Nu kämpar han med att få ut sin kvällsmat ur denna aktiveringsleksak :)Image of product

Imorgon blir det skogsprommis på morgonen, hund hela dagen sen långlina genom skogen för att åka till Malmö över helgen. :)

Snart är det vår :)

Voff voff säger Billy!
Det går frammåt med brandvarningen, röken är inlagd så bara att kämpa på.
Treibballen går sakta med säkert frammåt snart kan han "valla" två stycken bollar.
Han har lärt sig massa roliga trix, vi har tex satt ihop snurra, backa gå på bakbenen till mig, landa med frambenen på mig sen början till att gå runt mig på bakbenen och fortfarande framtassarna på mig.  Annars har han lärt sig kolla upp på komando (ser jätte gulligt ut), snurra till höger, ställa sig mot träd på komando, sakta ner osv.

Långline träningen går jätte bra nu, kan gå på stigar i skogen utan att han drar på vilt, nästa steg är att gå mitt i skogen :) Borde inte vara jätte stora problem om jag börjar med gott gott godis igen :) Jag har till och med haft han lösa väldigt korta bitar i Malmö vilket har gått jätte bra, lycklig matte.


Till det tråkiga, jag lyckades köra bilen i diket med Billy, Ella och Maria i bilen.  Alla utom bilen klarade sig bra.
På sportlovet fick vi en släng av halsinfektion, det var tråkigt för då fick han inte motionera så mycket.

Körde en kompis och hennes hund till veterinären i Våxtorp så då passade jag på att gå en sväng. Slutade med att  jag gick i ca 1,5 på bla skåneleden i Våxtorp med mina nyopererade tår... Vad gör man inte för sin hund.. Billy tyckte i alla fall det var jätte kul och brydde sig inte alls om det dåliga vädret utan gick glatt och doppa sig i alla diken han såg =D

Vi har också börjat med cyklingen och när vädret är roligare ska vi se fall man kan dra ut med inlinesen.

Som vanligt har vi gått på roliga ställen som melbystrand, hemma på nya vägar, i Malmö, söderåsen, bruksslingan i Klippan osv

Tanken är att vi i slutet på maj skall gå från klippan till örkelljunga eller från ängelholm till örkelljuna på skåneleden om det går hela vägen  :) Det lär jag skriva mer om.

Bilden är på Billy som leker med Samojedvalpen Sune Billy, Sune och labben Ella på besök i Fjällbacka.

RSS 2.0